Jag gör podcast om arbetarlitteratur


Äntligen kan jag avslöja vad jag arbetat på de senaste månaderna. Nämligen en podcast om Arbetarlitteratur.

Jag upptäckte arbetarlitteraturen för ungefär ett halvår sedan och har läst enorma mängder sedan dess. När jag dessutom längtade tillbaka till radioskapandet föll bitarna på plats.

Varför är arbetarlitteratur ett bra ämne att göra podcast om? Jo, det finns en tydlig och passionerad publik. Många podcastskapare säger sig prata om allt mellan himmel och jord, men det är en ytterst dålig programidé. Styrkan i podcastens format är ju att man kan belysa någonting som traditionellt inte fått täckning i det klassiska medierna.

Det finns många bra podcasts där ute. Desto fler podcastskapare är usla på att marknadsföra sin skapelse. Jag brukar räkna med att själva marknadsföringen tar dubbelt så mycket tid i anspråk som produktionen av själva innehållet. Många bra innehållsskapare når tyvärr inte ut eftersom de bortser från det viktigaste momentet – nämligen att sprida sitt innehåll.

Podcasten Arbetarlitteratur finns på arbetarlitteratur.com. Glöm inte följa på Facebook och Instagram.


5 svar till “Jag gör podcast om arbetarlitteratur”

  1. Hej. Hörde dig just på P4 Halland . Mycket intressant val av ämne. En liten fråga till dig: har du kommit i kontakt med Fredrik Ström? Handlarsomen från simlångsadakem som skrev arbetarlitteratur och folklustspelet ”folket i simlångsdalen”. Han var också politiker . Mvh Mats berntsdon

    • Hej! Visst är det ett intressant ämne! Nej, jag hade inte hört talas om honom, men jag upptäcker och får ständigt tips på nya namn. Det tackar jag för! Jag sökte på nätet nu och han ser ut att kunna vara intressant. Jag ska undersöka om det kan bli ett framtida avsnitt. Vet du eller känner du till något sällskap eller personer som har kunskap om hans verk och liv?

    • Hej Bengt! Ja, det kommer nya avsnitt nu de närmsta veckorna. Bland annat om vilhelm Moberg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *