Mina projekt


Arbetarlitteratur

Mattias Torstensson och Stefan Löfven

Arbetarlitteraturen har betytt mycket för mig och jag vill att fler ska få kontakt med den. Mig har den gett en identitet och förståelse för omvärlden. 2017 startade jag en podcast om Arbetarlitteratur där jag intervjuade forskare och författare. Podden växte snart till ett större Community där den i dagsläget har flera tusen följare på Facebook, med människor som delar med sig av sina livserfarenheter och sitt förhållande till böckerna. Intresset gjorde att jag också började ge ut böcker för att litteraturen skulle nå fler. Böckerna säljs genom hemsidan.


Att Podda!

Jag skrev boken Att Podda! för att jag ville uppmuntra fler att göra podcast. Det är ett roligt och effektivt sätt att berätta på. Jag upplevde att det inte fanns några heltäckande guider för hur man gör podcast, därför skrev jag den här boken! Texterna har sedermera kompletterats med några filmer där jag berättar hur du går tillväga för att skapa din egen podcast.


Cykelleder

Jag är en långfärdscyklist. På cykel är enligt mig det bästa sättet att upptäcka landskapet på. Du kommer nära allt, får se sådant du inte ser från de stora genomfartslederna och du kan ta dig långt. För mig är det en bra kombination av natur, kultur, historia och motion. Här samlar jag alla cykelleder jag cyklat, för att fler ska få njuta av vår vackra natur.


Kolla Frukten

Jag har utvecklat hemsidan Kolla Frukten för att jag insåg att jag inte hade en aning om när vilka frukter var i säsong. Genom att handla i säsong får du äta godare frukt och samtidigt så sparar vi många av de längsta transporterna, så du hjälper till att hålla planeten i form. Därför byggde jag en hemsida som visar vilka frukter och grönsaker som är i säsong – månad för månad. Den använder jag när jag inte vet vad jag ska laga eller när jag står i affären och undrar vilken frukt det är säsong för. Hemsidan är bygd i React.